Löshoppning

Söndagen den 29 maj och Joshua fyller 3 år idag!

Idag var det löshoppning som stod på schemat. När jag tog in Joshua från hagen var han nästan loj.

Han är skodd fram så de andra två gångerna har jag bara haft transportskydd fram men nu tyckte jag det var dags att han får ha bak också. Det gick bra att sätta på dem. Han brydde sig inte alls.

Vi lastade och han gick rätt på. Lugn och fin.

På löshoppningen hoppade han jättebra upp till 110. Hon som håller i löshoppningen driver på i kurvan inför men inte vid hindren utan hon vill att de ska komma väldigt lugnt där. Vilket resulterar i att Joshua nästan stannar upp i luften över oxern. Det blir då ganska jobbigt för honom. Dessutom så var Jonna med i manegen och tjattrade och sprang lite så han sneglade nog på henne också.

Så på 120 stannade han. Sen tappade han nog självförtroendet lite för han stannade säkert 3 gånger till på raken fastän vi sänkte.

Då bytte jag och Christer plats så Christer tog Joshua och jag drev på i kurvan och mot hindret. Då hoppade han igen. Han fick hoppa några gånger till men vi höjde inte mer.

Nästa gång ska vi göra så att Christer tar Joshua och jag driver. Jag vill ha lite mer bjudning över hindret. Kanske är det så att om han kommer lite fortare så blir han lite upphetsad och själva hoppet sämre. Men jag ser hellre det än att han kommer så långsamt att han nästan stannar upp i luften över hindret. Han får då hoppa ifrån väldigt kraftigt/spänstigt för att klara det. Det var ju så han fick hoppa förra gången också och jag tror att det blir för jobbigt för honom. Ha det gott. M.