Veterinärcheck

Igår var veterinären ut. Båda hästarna blev vaccinerade och fick sina tänder raspade. Jag har ju tyckt att Joshua varit lite stum i höger tygel de sista gångerna jag ridit honom. Och även att han blir lite irriterad när jag rör på bettet. Och mycket rikigt, han var lite småsårig i munnen. Han var inte speciellt vass i tänderna men tillräckligt för att han ska tycka det är obehagligt. Men nu är det åtgärdat.
När veterinären ändå var ute fick hon även kolla Bullen. Vi vet ju inte om han är kollad tidigare. Han hade en vargtand på höger sida som verkar vara avbruten eftersom veterinären kunde vicka lite på den. Tyvärr hade hon inte med sig grejor för att ta bort den. Om vi tycker att han verkar ha besvär från den får vi boka ny tid för att ta bort den. Men han var inte röd eller irriterad vid den nu. Och så fick Bullen tänderna raspade. Det gillade han inte. Så hon fick ge honom 2 doser lugnande för att han skulle tillåta det. Han fick större dos än Joshua.
Nu får hästarna ta det lite lugnt några dagar. Dels för vaccinationen och dels för Joshuas mun så de små sår han hade får läka innan jag sätter på träns igen.
Imorgon skulle det bli fint väder, 8 plusgrader och sol. Fast det skulle blåsa rejält. Får se om hästarna kan gå utan täcke några timmar mitt på dagen. Det vore skönt för dem. Ha det gott. M.