Rallycross

Nu har jag inte varit upp till hästarna på 2 dagar! Och hinner knappt upp idag heller. Jag jobbar och sen ska jag vara funktionär på Kils Ryttarförenings 3-dagars ponny-meeting.

Jag får nog stressa förbi betet en snabbis och kolla alla ben och gosa lite.

Igår var jag till Höljes med jobbet. Rallycross EM. Intressant. Det tog oss ca 3,5 timme att köra upp så jag har lite träsmak i rumpan efter 7 timmar i en husbil.

Det var kul att kika runt i depå-området. Där kan vi snacka lastbilar! Att kolla runt bland hästlastbilar på en hästtävling är inget emot vilka jättevrålåk dessa kör runt med.

Stora lastbilar och flera av dem med ett stort släp efter. Väl framme tältar de upp rejält. De har stora förtält där de lägger ut både presenningsgolv och trä/plastgolv. Delar det på mitten och har bilen på ena sidan = utställning/mekarverkstad. Och dukar upp matbord till hela följet på andra.

De har hur mycket som helst med sig. Vilket jättearrangemang. Och överallt fullt av loggor. Hur mycket loggor som helst!

Och det är klart, det här kostar mycket, mycket pengar. Självklart har de många och stora sponsorer annars hade de aldrig haft råd.

Här har ridsporten mycket att lära. Hur många lovande, yngre ryttare är det inte som skulle behöva en sponsor. Men då får man också fundera på hur sjutton tänker ridsportsförbundet som begränsar företagsloggor på alla plagg/utrustning mm vid hästtävlingar. Visserligen har de precis i dagarna backat ang storleken men fortfarande så är det små ytor som får innehålla loggor.

Och tittar man på tävlingskläder så är de platserna/storlekar redan upptagna av det egna tillverkningsföretagets loggor.

Men häftigt var det att få en inblick i en annan sport.

Det var ungefär som att få gå runt på stallområdet på en stor hästtävling och se hur alla proffens hästar stod/sköttes/har för utrustning/värmdes upp. Alltid intressant.

Imorgon hämtar vi Figo i Västerås. Han ska få sommarlov ihop med våra jästa bullar. Hoppas att de är snälla mot honom när han släpps ut. Trevlig helg. M.