Blask och slask.

Inget vidare väder just nu! Vi hade ganska mkt snö och nu har det varit plusgrader i 1,5 vecka. Där det varit plogat är det barmark, men där snön fått ligga är det 1,5-2,5 dm slask. Och där snön var nertrampad är det is och slask. Paddocken är inte ridvänlig. Så frågan är vart man ska rida denna veckan?
Joshua försökte jag kolla igår kväll om han fortfarande är oren men det går inte att se i vår paddock.
Joshuas vänstra bakben, där han är sparkad med brodd, är fortfarande ganska svullet precis vid såret efter brodden. Frågan är om det är överben eller sårvävnad. Jag har klämt och kännt men det är ganska hårt. Trodde på överben och att såret var läkt. Men igår lade jag om med Alsolspritomslag och idag på morgonen var svullnaden mkt mindre och såret hade vätskat. Den skadan blev till för 4 veckor sedan. Första veckan var han så öm att jag inte fick ta över skenbenet.
Sen har vi höger framben. Där slår han sig på insidan skenbenet. Han har inte gjort det tidigare men vid flera tillfällen nu under hösten. Värst när han varit nyskodd. Även när det kommit mkt snö och de går i de stora hagarna. Får prata med hovslagaren, om det kan ha med skoningen att göra. Jag har ju ny hovslagare. Han är nu lite svullen ca 10 cm långt på insidan skenan. Tycker när jag klämmer att svullnaden sitter i vävnaden. Att jag kan nypa om den. Men han är inte öm alls. Även där lade jag alsolspritomslag men det blev inget mindre över natten. På dagen får han ha lättare benskydd på.
Bullen blev skodd på lördagen och blev riktigt fin om fötterna. Båda har fortfarande snösulor och broddar.
Igår åkte vi på hoppträning för Fredrik Hasselberg med Bullen. Det gick jättebra! Moa fick för en gångs skull glänsa lite. Bullen gick jättebra och det syntes att de tränat dressyr då Bullen gick i form mellan hindren. Så kul för Moa att hon äntligen fick belöning för allt hårt arbete med Bullen.
Det syns fortfarande att han har svårt i höger varv men inte så att det påverkar. Kul. Vi bokade in oss nästa söndag hemma hos Fredrik på en banhoppningsträning. Då får de rida 4 och 4 i grupp och rider fram med Fredrik och han talar om vad de ska tänka på vid en framridning på tävling, sen går han banan med dem och sen får de hoppa banan. Låter som ett riktigt bra upplägg.
Ha det gott. M.