Varde ljus!

I tisdags när jag red Joshua tyckte jag att han var stum och låst. Han var seg i munnen och ville inte ställa sig utan bara gå med huvuvdet rakt fram. När jag skulle sakta av bara han sega sig i munnen och fortsatte framåt. Så igår när jag red bytte jag till den gamla nosgrimman igen.
Han var först likadan men efter en stunds ridning blev det mycket bättre. Jag vet inte om det beror på nosgrimman eller något annat. Men jag vet sedan tidigare att han är mycket känslig för byte av bett, träns mm. Så jag fortsätter rida med den gamla slitna nosgrimman.
Christer har grävt ner fundament vid långsidan på paddocken och igår hade han lagt dit två långa lyktstolpar. De tyckte Joshua var lite läskiga och naturligtvis var han tvungen att skvätta varje gång vi red förbi dem. Då skvätte han upp sten på dem så då klonkade det dessutom och var ännu läskigare.
Senare på kvällen reste Christer en av stolparna så nu får vi ljus till höstkvällarna. Underbart! Då slipper jag rida med pannlampa i paddocken.
Eller ja, det saknas fortfarande själva ljusarmaturen men elen är dragen och stolpen på plats i alla fall. Och det är ju några veckor kvar innan det blir mörkt på kvällarna så det ska vi nog hinna.
Den nya flygsprayen är riktigt bra. Tycker faktiskt att den är mycket effektivare än Ultra Shield! Ska lägga upp bild på den när jag kommer ihåg.
Ha det gott. M.