Länge sen.

Det har varit lite oinspirerat att rida under den mörka tiden. Vi har egentligen jättefina ridvägar. Men för att ta oss till dem måste vi rida en kort sträcka på vägen som går förbi vårt hus. En grusväg, 70 km/h, inte mycket trafik. Men just den korta sträckan vi måste rida är det dike och sen direkt mkt träd eller stenröse som gör att vi kan inte flytta oss av vägen. Dessutom är vägen kurvig med skymd sikt. 8 gånger av 10 när vi rider där möter vi ingen bil. Men tyvärr kommer det ibland någon som kör som en idiot.

Just kurvan och uppförsbacke över ett krön tror jag triggar igång vissa att trycka på gasen och "flyga" över krönet. Och precis där kanske vi kommer skrittandes. Då hjälper det inte att vi har ett reflextäcke som täcker hela hästen, både fram och bak, reflexvästar, benreflexer och pannlampa. För föraren har för hög hastighet och "flyger". Då har de inte riktigt koll på vilken sida av den smala grusvägen de landar på.

Så nu undviker vi att rida där när det är mörkt. Egentligen hjälper inte det. Vi ser bilarna tidigare när det är mörkt pga deras ljuskägla. En uppmärksam bilist ser även vår pannlampa tidigt då vi har mkt starka pannlampor. Nästan alla bilister visar väldigt stor hänsyn. Men några få leker rally.

Vi höll på att bli påkörda en gång. Det var väldigt nära. Som tur var stod våra hästar helt still. Men efter det känner jag inte för att chansa. Händer det något är det våra hästar som blir skadade. Och kanske även vi.

Jag tror att bilister inte förväntar sig att träffa på någon på en liten grusväg när det är becksvart. Däremot när det är ljust ute är det mer förväntat att det kan komma någon/något på vägen. Jag vet ju själv att jag kan bli lite förvånad när det kommer en joggare förbi oss med reflexväst och pannlampa när det är kolmörkt ute. Men jag reagerar inte när det är dagsljus.

Så för att hålla igång hästarna har det blivit till att rida på åkern. Och det är ju inte roligt när man får göra det så många vardagar. Vi har även åkt iväg till manege några gånger. Men det blir ju en tur per häst så vi hinner bara 1 häst på vardagarna. Då får den andra stå.

Jag har kommit igång och tränar för Jenny igen. Verkligen på tiden. Jag tränade 2 gånger förra året i januari. Innan det var det senast i augusti 2013!

I helgen kommer min sadelutprovare från Stockholm. Ska se om vi kan hitta en ny sadel till Joshua. Den vi har passar bra på Joshua men jag sitter inte bra i den.

Moas träning har inte kommit igång. Jag har varit på Fanny lite men vi har inte lyckats boka någon tid än. Får ta nya tag efter sportlovet.

Vårt sportlov sammanfaller med Scandinavium Horse Show, så jag och tjejerna åker ner redan på onsdagen och stannar i Göteborg flera dagar. Vi ska både gå på GHS flera dagar och göra stan. Det ska bli kul. Christer stannar hemma och får ta hand om alla djur.

Ja just det. Moas kanin rymde in till Jonnas och det resulterade i 6 små söta kaninungar. Helt underbart söta. bilder kommer.

Ha det gott. M.