Jag vann!

Jag deltog i Tidningens Ridsports utlottning av ett Anky schabrak och fick mail idag om att jag vunnit. Vinsten skickas inom några dagar. Man fick inte välja färg så jag hoppas på vilken färg som helst utan det oranga. Det passar inte på en fux tycker jag. Kul i alla fall att vinna.

Joshua och Bullen är bättre i magen så det var nog för mycket fruset gräs som de åt. Simsan är fortfarande lite lös men ingen fara.
I måndags åkte jag till manege med Joshua. Man måste boka tid genom att skriva upp sig på ett schema i manegen och jag åkte dit på söndag kväll och skrev upp mig till kl 19 på måndagen. Fick övertala Christer och Jonna att åka med mig. Vägen dit var skithal och jag kom knappt upp för en backe. När vi kom dit var manegen upptagen av en kvinna som har träningar för vallhundar. Där var flera får och några hundar. Jag blev nästan grinfärdig för jag trodde först att jag bokat fel och skulle få åka hem utan att rida. Och jag hade stressat som en galning för att hinna med att åka.
Jag försökte prata med hon med fåren men hon gick bara undan och ville inte ha ögonkontakt. Hon verkade sur och besvärad. Det visade sig att jag hade bokat rätt så de fick gå ut med fåren.
Joshua blev uppjagad när han fick vänta i transporten och sen när vi kom in i mangegen kände han nog lukten efter fåren så han var lite stressad till att börja med. Jag kände mig också stressad för de med fåren lastade dem på en transport, ställde den utanför och gick in och satte sig i fikarummet för att vänta medan jag red.
Jag vet att jag egentligen gott och väl kunde ta det lugnt eftersom jag bokat en timma. Dessutom blev det försenat eftersom hallen var full med får så jag kom nog inte in förrän kvart över. Men man blir ändå stressad. Dumt eftersom hon med fåren var så sur. Men jag skyndade mig igenom ridpasset. Joshua gick ganska bra och det var skönt att få rida igenom honom.
Nu är det plussgrader igen och igår var banan tinad så jag kunde longera Joshua.
Christer och barnen fixade granen så när jag kom in från stallet var granen på plats och klädd. Nu är det bara lite städning och tomtar som ska fram sen kan julafton komma. Ha det gott. M.