Äntligen riktig vinter!

Nu kommer äntligen snön! Jag gillar verkligen kyla och snö mer än regn och lera. Så klart att jag inte vill ha iskyla men gärna några minusgrader och 2-3 dm snö.
Hästlivet blir så mycket enklare då. Det blir ljusare på kvällarna. Hagarna blir bättre. I vårt stall kommer hästarna ut i de stora hagarna när det är fruset. Där kan de röra sig ordentligt, klia sig på träden, ta skydd under - bakom träden. Man kan rida på åkrarna. Med snö blir det bra träning för hästarna. Ben, hovar och mina stövlar är rena och fina. Hoppas nu att snön får ligga kvar några veckor.
Under veckan som gått har vi hunnit med en del.
Bullen som inte hade snösulor blev det lite akut när snön kom. Han fick världens styltor. Men hans snälla ägare kom och lade på sulor samma dag som vi ringde så nu är även Bullen snösäkrad.
Moa och Bullen har ridit för min dressyrtränare, Jenny Engström. Innan var Moa negativ och tyckte att det kommer inte att gå osv. Jag sa till henne att när man tränar så håller man tyst och anstränger sig allt man kan för att göra exakt som tränaren säger. Då brukar det lösa sig. Det värsta jag vet är sådana som tränar och sitter och tjafsar emot att det går inte.
Så mitt hårda ord var: Håll käft och gör som Jenny säger!
Och det gick jättebra. Bullen gick riktigt bra och Moa tyckte det var jättekul. Efteråt sa Moa: Mamma, vad duktig Jenny är! Hon sa bara gör så, gör så och så gjorde jag det och Bullen gick som en dröm! Så nu ser Moa fram emot nästa träning.
Jag och Joshua tränade på måndagen. Det gick sådär. Han var låst i höger sida och ville inte alls ta höger skänkel i början. Han gick lite för högt och ville inte jobba genom ryggen. Det tog ett tag innan jag fick loss honom och fick honom att ta högerskänkeln och jobba genom ryggen. Tråkigt när han var så lösgjord och fin förra veckan. I fortsättningen får jag nog se till att jag rider igenom Joshua ordentligt på helgen om lektionen på måndagen ska ta oss vidare i utbildningen. Jag rider bara 30 minuter eftersom Joshua är så ung. Och då vill man inte lägga de 30 minuterna på att få honom lösgjord.
Och helgen innan nu red jag inte alls. På söndagen fick Joshua stå eftersom jag körde Moa till träning och på lördagen jobbade jag så då red min medryttare.
Här har kommit riktigt mycket snö och snöar fortfarande. Vi får se när det snöat klart om jag kan ta mig iväg med transporten för träning i helgen. Min bil är framhjulsdriven och inte speciellt bra att köra transport i snö med. Annars får Moa och jag rida i snön hemma på fälten. Det är rätt skoj det med!

Ha det gott. M.