Väldigt trygg unghäst i vana situationer

Igår fick Joshua vila. Det är lite lustigt. När jag kom till stallet var det kolsvart ute och alla hästar var inne. Jag släppte ut Joshua och Tage i var sin hage. Någon red på utebanan med belysningen på och den lyser upp våra hagar bra. Efter en stund släcktes belysningen och samtidigt tog Lisa in Tage och Joshua blev ensam kvar i kolsvart mörker. Och han är helt lugn. Inte det minsta orolig.

Kontrast till hur uppmärksam och orolig han blir så fort jag gör något nytt med honom. Men en tröst. För så lugn och självsäker var han i allt när jag var och tittade på honom. Vilket innebär att bara han blir van allt nytt och ridning, tömkörning, andra hästar, ekipage mm så kommer han säkert bli så trygg och självsäker även vid de situationerna.

Han var ju orolig i stall och med mig i box och stall i början och nu är han helcool med det.

Och det är flera saker som jag vet att min förra häst skulle skyggat för som Joshua är helt trygg med. Det ska bli så kul att jobba vidare med Joshua nu under våren.

Just nu velar jag fram och tillbaka om han ska skos eller inte. Hovslagaren ska komma denna veckan och jag skulle gärna sätta på skor med brodd. Då kan vi vara på utebanan. Men de utlovade snö också då blir det styltor och första skoningen för Joshua, inte heller en bra kombination. Kanske ska boka om hovslagaren till nästa vecka och se om det blir snö eller inte. Tål att tänkas på. Ha det gott. M.