Äntligen ljus!

Äntligen är belysningen uppe i paddocken. Det tog en hel dag att få till det. Vi fick låna en skylift men fick den först inte att fungera.Först gick det inte att få ned stödbenen. Sen krånglade själva korgen. Den gick upp. Men inte i sidled eller in och ut. Så då gick det inte att få den i rätt läge. Eller tillräckligt långt upp.
Christer fick hålla på och meckla och greja och till slut fick han som ägde den komma och hjälpa till. Det visade att den var lagad på flera ställen med lite hemmalagningar och de hade släppt/gått av. Så till slut fick de igång den. Så vi fick upp den andra lyktstolpen och sen lyktorna.
 
På kvällen vid 20-tiden tände vi lamporna och fick åka upp igen och ställa om dem så att de var i rätt vinkel för att täcka hela banan. Rejäla lampor så vinterhagarna är också helt upplysta av dem.
På söndagen hjälpte jag Christer i den blivande maskinhallen. Vi fick upp den sista porten och jag städade undan allt förpackningsmaterial som portarna kommit i. Nu är det stängt och blir lite trevligare miljö för Christer att jobba i när han slipper blåsten.
Sen mockade vi vinterhagarna. Jag gjorde Simsans själv och sen hjälptes jag, Moa och Martin åt med Joshuas och Bullens. Det blev 10 skottkärror totalt.
Känns skönt när alla 4 hagarna var helt rena.
På lördagen hann jag inte rida. Vi gick ut och började vid 8 på morgonen och gick in 20.30 på kvällen. Hade bara varit in och ätit 2 gånger.
På söndagen kom Ida. Då red både jag och Jonna för henne. För Jonna gick det jättebra. Nu galopperar Simsan på volt. Det har varit mycket arbete att komma dit. Jonna hade två kompisar som satt och tittade på när hon red och när lektionen var klar fick de rida en tur var på Simsan. Sen flockades de alla tre och borstade, flätade och satte på honom glittergele. Han fick mycket uppmärksamhet.
Jag fick mig en rejäl omgång av Ida. Jag har inte ridit lektion sedan förra sommaren och usch vad olater man lägger till med. Ida var på mig om kortare tyglar, lyft händera, sänk hälen, upp med blicken och DRIV. Jag blev helt genomsvett. Jag fick rida Joshua rakare på volten. Hålla kvar mer i yttertygeln och många halvhalter. Och hon fick igång bakbenen ordentligt på honom.
I vanliga fall sitter jag nog och förställer honom. Leder för mycket i innertyglen och tappar bakbenen. Drar upp knäna, sitter med för låga händer, för långa tyglar. Ida vill att jag vänder för ytter skänkel istället för innerhanden.
Det var jättekul och jag är taggad för nästa gång. Jag trodde jag skulle orka bättre eftersom jag promenerar en del och cyklar men jag fick be Ida om paus fast vi bara rider 30 min. Här gäller det att träna inför nästa lektion.
Däremot fick vi en del miljöträning. Jonnas kompisar fick rida Simsan. Christer ledde dem. De som inte red satt på varsin stol precis bredvid ridbanan. De hade fått varsin filt för det blåste kallt. Den satt de och gömde sig i och reste sig, skrattade och flamsade och lekte lite spöke med varann. Joshua och jag red 1-2 meter från dem och i början var det jätteläskigt men till slut brydde han sig inte. Bra miljöträning hemma. Duktig pålle.
Ha det gott. M.

Kommentera här: